Чернівецька ОДА таємно перереєстровувала ще одну парафію УПЦ на користь “ПЦУ”

Розпорядження від 30 серпня 2019 року, яким релігійна громада УПЦ в с. П’ядиківці неправомірно переводиться в «ПЦУ», всі ці дні приховувалося від громадськості й було оприлюднено тільки через тиждень.

6 вересня 2019 року на сайті Чернівецької ОДА з’явився текст документа, про який Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ попереджала протягом декількох останніх днів. Таємне розпорядження № 828 Чернівецької обласної державної адміністрації стосується чергового неправомірного «переведення» парафії УПЦ в «ПЦУ», передає прес-служба єпархії.

З 30 серпня 2019 року, коли це розпорядження було підписано в.о. голови Чернівецької ОДА Михайлом Павлюком, на сайті відомості не було ані тексту розпорядження, ані його назви.

З документа № 828-р, текст, якого з’явився через тиждень після публікації, випливає, що Михайло Павлюк розпорядився: «зареєструвати в новій редакції Статут релігійної організації “Релігійна громада парафії на честь святого апостола Іоанна Богослова Чернівецької єпархії Православної Церкви України “за адресою: Чернівецька область, Кіцманський район, село П’ядиківці, вулиця Українська, будинок 48 а, зареєстрований розпорядженням Чернівецької обласної державної адміністрації від 14 грудня 2017 року № 1175-р ».

На переконання представників прес-служби єпархії, в.о. голови Чернівецької ОДА «цілих 7 днів, з 30 серпня переховував це розпорядження від громадськості, щоби таємно реєстратор міг внести відомості у державний реєстр, змінивши назву парафії, релігійну приналежність та керівника».

Просмотров: (21)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *