Храму на Донеччині повернули викрадені старовинні ікони

Правоохоронці повернули храму Різдва Богородиці в селі Карпівка Лиманського району Горлівської єпархії старовинні ікони, які були викрадені з церкви в кінці липня цього року. Двоє зловмисників винесли з собору понад 10 цінних ікон та інше церковне майно. Співробітники карного розшуку встановили обох підозрюваних, частину викраденого майна вилучено. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

Пошуки зловмисників тривали близько півтора місяців. Днями в Слов’янську оперативники встановили одного з причетних до злочину. У квартирі 31-річного чоловіка, який звільнився з місць позбавлення волі менше року тому, була знайдена частина зниклого церковного майна.

Підозрюваний пояснив, що задум обікрасти культову споруду виник, коли він і його 38-річний знайомий поїхали в село рибалити. Побачивши церкву, раніше судимі приятелі вирішили навідатися в неї вночі. Все викрадене вони привезли до Слов’янська, розділили і зайнялися збутом. Для цього зверталися до антикварів і виставляли оголошення в інтернеті.

За фактом порушено кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище). Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

Просмотров: (49)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *