Активісти “ПЦУ” видали себе за громаду УПЦ, щоб закрити справу проти себе

Суддя не помітила підміни й закрила справу, у зв’язку з чим у мережі з’явилися заклики перевірити, чи не є її діяльність корупційною.

Релігійна громада Спасо-Преображенського храму УПЦ в Луці-Мелешківській Вінницької області опублікувала у Facebook доказ того, що представники ПЦУ видали себе за представників громади канонічної Церкви, щоб закрити справу проти самих себе, передає СПЖ.

Як докази виступають фотокопії рішення судді Вінницького районного суду Вінницької області Тетяни Васильєвої, яка закрила справу №128/1244/19 від 23.09.19 року за позовом громади УПЦ про визнання незаконними рішень про переведення їхнього храму в ПЦУ.

Підставою для такого рішення судді стала відмова від позову керівника Лучанської громади ПЦУ, який видав себе за представника цієї релігійної громади Спасо-Преображенського храму.

«Слава Богу! Знову актуальне питання і деякі докази брехні СЦУ! Публікуємо істинну ухвалу суду по нашій справі, в якій видно, що керівник Лучанської громади ПЦУ Пасічник закрив нашу справу, видаючи себе за нас, – зазначили на сторінці справжньої релігійної громади. – Позивачем у справі був Альмухамед Василь Борисович, представник позивача Арустамян А. Е. Підкреслюємо, що в постанові їхніх імен вже немає. Як ви гадаєте, чому? А тому що аферисти СЦУ знову сфабрикували документи. <…> Господи, помилуй нас грішних».

Подія викликала суспільний резонанс, і на Facebook-сторінці Центру духовного здоров’я «Форпост» зацікавилися питанням, як могло так статися, що суддя не помітила підміни.

«Тобто, позов подавали одні люди, а відмовилися від нього зовсім інші! Саме ті, кого цей позов безпосередньо стосувався! А суддя Васильєва цієї підміни начебто і не помітила ?! Як вам таке правосуддя ?!» – написали співробітники Центру в пості «Новий сюрприз від вінницької Феміди».

Вони закликали парафіян УПЦ проінформувати про те, що трапилося, Президента України Володимира Зеленського та Національне антикорупційне бюро.

«Закликаємо парафіян УПЦ докласти зусиль, щоб донести інформацію Президенту Володимиру Зеленському та НАБУ про порушення прав вірян УПЦ у Вінницькій єпархії, і прохання перевірити дії судді Васильєвої Т. В. на предмет корупції і розпалювання міжрелігійної ворожнечі», – підсумували в Центрі.

Просмотров: (18)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *