У Волинській єпархії обговорили, як юридично захистити храми і громади УПЦ

25 вересня 2019 року в Луцькому кафедральному соборі в ім’я Всіх Святих землі Волинської відбулися щорічні збори духовенства Волинської єпархії УПЦ, передає єпархіальна прес-служба. Архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, який очолив збори, подякував священнослужителям за їх подвижницьке стояння у вірі в умовах відвертих гонінь на Українську Православну Церкву.

Правлячий архієрей нагадав духовенству про присягу, дану перед Престолом Божим, на вірність Христовій Церкві, і що сповідання віри в чистоті є обов’язком для кожного православного християнина.

На зборах порушувалися питання про юридичну безпеку релігійних громад, храмів і сімей священнослужителів УПЦ, оскільки на багатьох парафіях, які постраждали від церковного рейдерства, триває залякування і тиск на вірних канонічної Церкви.

Також священники Волинської єпархії обговорили тему обов’язкових просвітницьких бесід і роз’яснень серед людей, які мають намір взяти участь в Таїнствах Церкви Христової, та інші актуальні питання церковно-парафіяльного життя.

На завершення єпархіального зібрання священнослужителі проспівали молитву і попросили у владики Нафанаїла архіпастирське благословення на подальші труди на благо Церкви Христової.

Просмотров: (15)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *