Cуд усунув з посади вінницького чиновника, який незаконно переводив парафії УПЦ в «ПЦУ»

Ігоря Салецького усунули від виконання обов’язків керівника Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА терміном на 2 місяці.

10 жовтня 2019 року у Вінниці відбувся черговий суд над начальником Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігорем Салецьким, який звинувачувався у незаконній перереєстрації релігійних громад Вінницької єпархії УПЦ в «ПЦУ». За результатами сьогоднішнього засідання Вінницький міський суд ухвалив усунути Салецького від виконання його обов’язків строком на два місяці. Про це повідомив кореспонденту СПЖ прес-секретар Вінницької єпархії протоієрей Володимир Пучков.

Як розповів отець Володимир, у будинку Нацполіції, а потім і у Вінницькому міському суді прихильники «ПЦУ» проводили свої пікети.

«У самому суді також перебували деякі представники «ПЦУ», конкретно з Луки-Мелешківської був один священник, якого я особисто не знаю, і вів він себе не особливо коректно, – додав прес-секретар Вінницької єпархії. – Прямо в коридорі суду, коли була оголошена перерва для прийняття рішення, почалися перепалки, парафіяни «ПЦУ» кричали своє звичайне “геть московського попа”, “геть з України”, все на підвищених тонах».

За його словами, після оголошення рішення у будівлі суду знаходилося близько 30 осіб з-поміж прихильників «ПЦУ», в тому числі представники «духовенства».

«Вони ще трохи покричали “ганьба”, але на тому все і закінчилося. А позов сторони обвинувачення був повністю задоволений», – зазначив отець Володимир.

Нагадаємо, 4 жовтня Ігоря Салецького, якому була вручена підозра про самоправство, вже намагалися усунути з посади на 2 місяці, однак судове засідання перенесли через відсутність адвоката чиновника. На наступному засіданні, 7 жовтня, Вінницький міський суд обрав Ігорю Салецькому запобіжний захід — особисте зобов’язання.

Сам Салецький зі звинуваченнями не погоджується і заявляє, що релігійні громади перереєстрованих їм храмів, поміж яких – храм в Луці-Мелешківській, самі виявили бажання перейти в нову церковну структуру.

Дивитися відео

Просмотров: (55)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *