Перед Собором елладським ієрархам роздали книги про гоніння на віруючих УПЦ

Напередодні позачергового Архієрейського Собору Елладської Церкви з питання визнання “ПЦУ” клірики УПЦ роздали ієрархам книгу Андрія Власова «Зворотний бік Томосу».

З 9 по 11 жовтня 2019 року в Афінах проходить планове засідання Архієрейського Собору Елладської Православної Церкви, під час якого представники Рівненської єпархії УПЦ запропонували грецьким архієреям ознайомитися з реальною інформацією про гоніння на УПЦ в Рівненській області, опублікованою в книзі Андрія Власова «Зворотний бік Томосу, мої зустрічі з справжніми християнами». Про це в коментарі СПЖ з Греції повідомив керівник відділу з питань міжконфесійного регулювання при Рівненській єпархії УПЦ протоієрей Віктор Земляний.

«Ми пропонували брошури всім архієреям і священнослужителям, які беруть участь в Соборі, – сказав отець Віктор. – Було дуже багато духовенства, владик. В цілому брали з дуже великою зацікавленістю, читали, дивилися, підходили до нас, ставили питання. Також владики присилали своїх помічників, щоб взяти книги додатково, розпитували про описані там ситуації».

Зокрема, зазначив протоієрей Віктор, «митрополит Пірейський Серафим в бесіді з нами висловив підтримку канонічній Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію».

При цьому, за словами священника, був і архієрей, який, навпаки, досить агресивно почав говорити, що «це все неправда, ніхто нікого у вас там не б’є».

«Ми його запросили до себе, показали йому відео – як б’ють людей, як відбираються храми. Після цього він відразу трохи знітився», – розповів священнослужитель.

В цілому за два дні, 10 і 11 жовтня, клірики УПЦ роздали близько 100 книг. При цьому була присутня знімальна група українського телеканалу «1 + 1».

«Журналісти “плюсів” взяли коментар у нашого клірика протоієрея Іллі Максимчука тільки після того, як дівчина з нашої делегації сама запропонувала їм це зробити. Вони не знімали, коли до нас підходили владики і брали брошури, проявляли зацікавленість, а намагалися ловити моменти, коли хтось не хотів брати. Це говорить про те, що їх сюжет однозначно буде провокаційним, загальну картину вони не дали», – підкреслив отець Віктор.

Нагадаємо, в книзі публіциста Андрія Власова «Зворотний бік Томосу, мої зустрічі зі справжніми християнами» описані зустрічі з прихожанами УПЦ Рівненської області, які в умовах жорсткого тиску з боку влади та активістів зуміли залишитися вірними Церкві. Вона розповідає про те, як живуть прихожани УПЦ в селах, де прихильники “ПЦУ” разом з владою відібрали у них храми, чому раніше згуртовані і дружні села після Томосу наповнилися злістю і ненавистю, де брат не розмовляє з братом, а сусід із сусідом, і, головне, – чому в цих складних умовах віруючі намагаються зберігати внутрішній мир і відповідати добром на зло.

Просмотров: (20)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *