Парафіяни УПЦ звернулися до Президента через закритий храм у Новоживотові (+відео)

Ніхто із суддів не хоче взяти на себе відповідальність і винести рішення по Свято-Покровському храму, який після незаконної перереєстрації вже пів року стоїть закритим.

Релігійна громада УПЦ села Новоживотів Оратівського району Вінницької області записала відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського з проханням, щоб він допоміг повернути віруючим їх законне право звершувати богослужіння в рідному храмі Покрова Пресвятої Богородиці, якому вже понад 110 років, передає СПЖ.

“Ніщо не віщувало біди. І тут, як грім серед ясного неба, звістка: релігійну громаду УПЦ перереєстрували в ПЦУ. Коли? Як? Чому? І хто? Адже в лютому цього року віруючі провели свої збори і підтвердили чітку позицію щодо приналежності до УПЦ під керівництвом Блаженнішого Митрополита Онуфрія», – підкреслюється у відеозверненні.

Як з’ясувалося, за сприяння Новоживотівського сільського голови в березні 2019 року відбулися збори територіальної громади села, які прийняли рішення про перехід храму в ПЦУ. Ніхто з присутніх на цих зборах не мав ніякого відношення до релігійної громади старовинного храму. Як кажуть жінки-парафіянки, «це як нас без нас заміж віддали».

В даний час храм вже півроку стоїть закритим, йдуть судові тяжби і «жоден суд не хоче взяти на себе відповідальність і іменем України прийняти рішення повернути законне право здійснювати богослужіння в Новоживотівському храмі релігійної громади на чолі з батюшкою Монастирським Петром Михайловичем».

«Ми просимо президента, щоб нам відкрили церкву, щоб ми могли в неї ходити. Ми ходили в неї маленькими дітьми, а тепер її закрили і ми, старі люди, виявилися під воротами, мерзнемо, а молоді хочуть забрати церкву. Хто так зробив – це ми самі не знаємо. Допоможіть нам і змилуйтесь над нами – старими, молодими, дітьми. Ми молимося за рідну, вільну Україну, але тепер у нас немає можливості молитися в нашій церкві – знайшлися такі люди в селі. А ми хочемо вірити в ту віру, в яку віримо, щоб нас не топтали брудними ногами», – кажуть прихожани.

Парафіяни просять Зеленського, щоб він допоміг їм повернути храм, який будували їх батьки і діди.

«Шановний пане президенте, Ви можете це зробити. На це не потрібно грошей, на це потрібна ваша чітка президентська розмова з чиновниками, які вам підкоряються. Щоб зглянулися над нами, щоб подивилися на нас і повернули храм. <…> Ми щиро віримо у вас і сподіваємося, що ви нас почуєте і допоможете нам відкрити нашу церкву, щоб ми могли переступати її поріг, а не у дворі стояти. Спасибі вам велике, ми дуже сподіваємося, що ви нас почуєте», – звернулися віруючі до глави української держави.

Просмотров: (180)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *