В Чернівцях в.о. голови ОДА продовжує займатися самовправством — насильним “переведенням” парафій УПЦ в “ПЦУ”

Про те, що у селі Черешенька Вижницького району в Чернівецькій області у той час, коли парафія «Київського патріархату» все ще залишається у своїй юрисдикції, в.о. голови ОДА «переводить» у «ПЦУ» релігійну громаду Української Православної Церкви, повідомили на офіційній сторінці у фейсбук Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ 19 жовтня 2019 року.

В єпархіальній прес-службі зазначили, що у той час, коли навіть громада «УПЦ КП» не виявляє бажання змінювати свою юрисдикцію на користь новоствореної структури, місцевий чиновник у незаконний спосіб намагається нав’язати православним буковинцям канонічної Церкви свою волю.

Так в.о. голови Чернівецької області Павлюк Михайло видав розпорядження №933 про перереєстрацію Свято-Миколаївського православного храму с. Черешенька на користь «ПЦУ».

«Ані священник, ані віруючі парафії не в курсі цього, до голови області не зверталися. Для релігійної громади це повна несподіванка», — повідомили в єпархіальній прес-службі й нагадали, що 2 березня 2019 року віруючі парафіяни проголосували за єдність з канонічним Православ’ям і бажання переходити в «нечестиву віру» не мають.

«Але в кабінетах ОДА інша думка. Через 7 місяців після волевиявлення на підтримку Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Михайло Павлюк мстить парафіянам і примусово переводить їх у ПЦУ», — зазначається далі.

Окрім того, в єпархії звертають увагу на те, що у селі Черешенька діє церква «Київського патріархату», яка не перейшла до «ПЦУ». «Про що це говорить?», — ставлять питання в прес-службі.

Підкреслюється, що «в “церкву”, в якій немає живої води можна загнати лише таким чином — через фальсифікацію та брехню…».

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *