Відеозвернення віруючих буковинців: Без нашого відому і бажання нас перевели до “ПЦУ”

Віруючі села Черешенька записали відеозвернення з протестом проти примусової перереєстрації їх храму в “ПЦУ” і повідомили, що оскаржать дії чиновників в суді.

21 жовтня 2019 року парафія приходу на честь святителя Миколая села Черешенька Вижницького району Чернівецької області на чолі з настоятелем митрофорним протоієреєм Петром Навотним записали відеозвернення, в якому розповіли про примусову перереєстрацію їх храму в “ПЦУ” в.о. голови Чернівецької ОДА М. Павлюка.

«Невідомі люди без згоди старости села виготовили документи на наш храм», – каже настоятель і пояснює, що в селі вже існує прихід “УПЦ Київського Патріархату” і населення села для себе давно визначилося у який храм їм ходити.

«У селі є багато православних християн, які підтримують Українську Православну Церкву на чолі з Митрополитом Онуфрієм і митрополитом Чернівецько-Буковинським Мелетієм», – підкреслюють автори відеозвернення.

Віруючі говорять, що обурені тим, що їх прихід перереєстрували в “ПЦУ” без їх на те волі, і пояснюють, що храм відвідують не тільки жителі села Черешенька, а й віруючі навколишніх сіл, і називають дії чиновників Чернівецької ОДА «рейдерським захопленням».

Громада заявила, що має намір звернутися в правоохоронні органи і оскаржити незаконні дії чиновників в суді.

Нагадаємо, в.о. голови Чернівецької області Павлюк Михайло 2 жовтня видав розпорядження №933 про перереєстрацію Свято-Миколаївського православного храму с. Черешенька на користь «ПЦУ».

Просмотров: (39)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *