Прибічники «ПЦУ» з колишнім головою Здолбунівської РДА захопили церкву на Рівненщині

26 жовтня 2019 року о 6 годині ранку в селі Будераж Здолбунівського району Рівненської області відбулося силове захоплення Свято-Покровського храму УПЦ. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці «РІВНЕ. Голос Церкви».

За словами очевидців, коли ще було темно, до церкви під’їхало кілька авто з молодиками та людьми із сусідніх населених пунктів. Вони виламали металеві двері та заволоділи релігійною спорудою, що належить релігійній громаді УПЦ та є пам‘яткою архітектури.

Очолював безчинства колишній голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук, котрий добре відомий своєю рейдерською діяльністю в очолюваному ним районні.

Наразі у село місцеві жителі викликали поліцію та представників Рівненської єпархії УПЦ для з‘ясування усіх обставин.

Нагадаємо, Свято-Покровська громада УПЦ села Будераж Здолбунівського району Рівненської області звернулася до Володимира Зеленського з проханням не допустити протиправних дій стосовно їхнього храму.

9 лютого 2019 року на зборах парафіяльної ради релігійна громада УПЦ села Будераж більшістю голосів проголосувала за збереження вірності канонічній Церкві та в підтримку Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. 17 лютого в селі відбулися збори територіальної громади, за результатами якого парафію УПЦ зняли з реєстрації, просто змінивши її юридичні дані на користь “ПЦУ”. 11 травня прихильники “ПЦУ” спробували захопити храм, в результаті чого виникла бійка, в яку довелося втрутитися правоохоронцям.

Представниця релігійної громади с. Будераж Маргарита Гук 24 вересня в ООН розповіла про події навколо захоплення храму, яке супроводжувалося відкритою агресією та побиттям віруючих людей, що було підтверджено продемонстрованими відеозаписами.

Просмотров: (12)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *