На Рівненщині освячено новий храм замість захопленого «ПЦУ»

18 листопада 2019 року, у 30-річчя відновлення церковного життя парафії, вікарій Рівненської єпархії УПЦ єпископ Дубенський Пимен звершив Божественну літургію та чин малого освячення храму в селі Боремець Млинівського району Рівненської області. Церкву було збудовано замість захопленої прихильниками «ПЦУ». Про це повідомляє mliniv.church.ua.

Владиці співслужили благочинний округу протоієрей Василій Іванейко, настоятель парафії протоієрей Петро Григорчук та духовенство Рівненської, Волинської та Львівської єпархій.

Під час богослужіння було піднесено особливі молитви за мир в Україні, примноження любові на парафії, та ствердження у вірі благодійників і парафіян храму.

Зазначається, що останній рік для парафіян видався надзвичайно складним: місцевий храм захопили прихильники «ПЦУ», котрі, згодом чинили різноманітні перешкоди на шляху налагодження церковно-парафіяльного життя вірянам УПЦ.

«Проте, з Божою допомогою та трудами настоятеля прот. Петра Григорчука, парафія жила повноцінним Євхаристичним життям, збираючись на богослужіння у будинку небайдужих прихожан. Люди молилися, плакали, сумували за таким дорогим серцю храмом і не залишали надії на те, що в скорому часі зможуть збиратися на молитву у храмі новозбудованому», — йдеться у повідомленні.

По завершенні Літургії владика освятив накупольні хрести.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, за особливі заслуги перед Українською Православною Церквою головна благодійниця Михальчук Людмила Сергіївна була нагороджена  орденом Святителя Миколая Чудотворця.

Просмотров: (38)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *