Парафія УПЦ на Закарпатті відновлюється після відходу настоятеля в «ПЦУ»

Релігійна громада УПЦ в селищі міського типу Великий Бичків Рахівського району Закарпатської області, попри факт перереєстрації її як юридичної особи в «ПЦУ» і перехід настоятеля в розкол, збережена і продовжує богослужбову діяльність. У віруючих з’явився ділянку для будівництва майбутнього нового храму канонічної Церкви. Передає слова благочинного Великобичківського округу Хустської єпархії УПЦ протоієрея Василія Ковача сайт СПЖ.

Події у Великому Бичкові в січні-лютому 2019 року висвітлював регіональний канал «Перший кабельний», на якому озвучили точку зору парафіян, які відмовилися від переходу в нову церковну структуру. У ті дні настоятель місцевого Свято-Покровського храму УПЦ протоієрей Михайло Ягнюк, на той момент – благочинний округу, оголосив про те, що змінює конфесію і забрав з собою і храм, коли перейшов у «ПЦУ».

«Перший час люди молилися на вулиці, тепер у нас вже є ділянка, яку згодні пожертвувати парафіяни; ця земля вже освячена владикою, який служив тут літургію в свято Покрова Божої Матері», — розповів протоієрей Василь Ковач.

За його словами, на що прихід, що залишився без настоятеля, призначили нового священнослужителя. Від колись єдиної релігійної громади в УПЦ залишилося близько двадцяти постійних парафіян. Проте для них у Великому Бичкові побудують новий храм. Але у власників відданого на потреби громади ділянки виникла проблема з переоформленням документів на землю: селищна рада вже досить тривалий час не поспішає з дозволом.

У лютому 2019 року в Великому Бичкові активісти нової церковної структури привласнили антимінс УПЦ і вчинили провокацію.

Просмотров: (32)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *