“ПЦУ” чинить тиск на поліцію та розпалює агресію в регіоні – прес-служба Вінницької єпархії

Заради власної вигоди “ПЦУ” не зупиниться навіть перед розхитуванням ситуації в одному з найбільш спокійних регіонів України, – зазначають у Вінницькій єпархії УПЦ, коментуючи акцію, яку влаштували прихильники “ПЦУ” 12 грудня 2019 року біля Головного управління Національної поліції Вінниці.

“Раніше невідоме «православне братство святого апостола Андрія Первозванного» розмістило в газеті «33 канал» заклик підтримати акцію, спрямовану проти діяльності Національної поліції у Вінницькій області та особисто її начальника Ю. В. Педоса, яку організовує, власне саме «братство» разом з «членами релігійних громад Вінницької області», – йдеться у коментарі. – Цікаво, що прихильники ПЦУ, називаючи заплановану акцію «молитовним стоянням», збираються насправді для того, аби провести «антинагородження» орденом ганьби» начальника ГУНП”.

«Протягом майже цілого року духовенство і віруючі УПЦ намагалися привернути увагу суспільства до того факту, що так звані “релігійні громади ПЦУ” складаються не з віруючих церковних людей, а, в основному, з активістів, яких, у свою чергу, об’єднує не віра в Христа або бажання жити за Євангелієм, а суто політичні переконання упереміш з бажанням бачити приналежність до ПЦУ храмів, у які вони не ходять і ходити не збираються, – відзначили в єпархіальній прес-службі. – Як раптом не таємничі “вороги української автокефалії”, а самі прихильники ПЦУ наочно демонструють власне релігійне невігластво і, по суті, безвір’я, адже, влаштовуючи акцію, щоб публічно зганьбити, обмовити і образити вінницьку поліцію і її начальника, вони не гребують блюзнірством, називаючи її “молитовним стоянням”».

В єпархії підкреслили, що «місцеві прихильники ПЦУ в черговий раз не забарились продемонструвати, що начальник Управління у справах національностей та релігій (Ігор Салецький, – Ред.) настільки тісно пов’язаний з митрополитом Симеоном (Щостацьким), що кримінальні справи, відкриті за фактами порушень закону згаданим чиновником, активісти ПЦУ сприймають як власне переслідування».

«На завершення хочеться додати ще один цікавий факт: днями оприлюднені підсумки Всеукраїнського муніципального дослідження, яке проводила Соціологічна група “Рейтинг” на замовлення Міжнародного республіканського інституту International Republican Institute, згідно з якими Вінницька поліція займає третє місце в Україні в рейтингу довіри населення. Тобто мешканці Вінниці та області схвалюють роботу поліції, відчувають себе захищеними і відносяться до правоохоронців з довірою. Як на тлі цієї інформації виглядає сумнівна ініціатива “братства і релігійних громад ПЦУ”? Як свідчення того, що ця структура не асоціює себе з жителями Вінницької області або як натяк на те, що заради власної вигоди ПЦУ не зупиниться навіть перед “розхитуванням” ситуації в одному з найбільш спокійних регіонів України? Прихильники ПЦУ, чи дійсно ваша церква українська?» – уточнили в прес-службі Вінницької єпархії УПЦ.

12 грудня 2019 року півсотні прихильників ПЦУ влаштували пікет біля Головного управління Національної Поліції Вінниці та вручили генералу Юрію Педосу «орден ганьби» повідомив сайт СПЖ. Один з організаторів акції – адвокат начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігоря Салецького. Причиною невдоволення активістів “ПЦУ” стало невтручання поліції Вінниці у зіткнення між розкольниками і віруючими УПЦ.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *