Комітет ВР повторно розгляне правки до законопроекту 0931

У вівторок парламент не буде розглядати резонансні зміни у сфері протидії дискримінації, які збурили релігійну спільноту.  

Голова Комітету з прав людини Дмитро Лубінець попросив Голову Верховної Ради зняти законопроект № 0931 з порядку денного найближчого засідання парламенту для повторного обговорення на Комітеті. Про це він заявив у понеділок, 16 грудня, під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Я прошу 0931 зняти з розгляду цього тижня, тому що після засідання Комітету до нас надійшли сотні звернень громадян, громадських організацій. Ми хочемо додатково обговорити це питання у себе в Комітеті і потім виносити на голосування”, – сказав Дмитро Лубінець.

Однак поки не відомо, чи буде Комітет створювати робочу групу за участі представників релігійних організацій, медіа та інших професіональних спільнот з метою врахування їхніх зауважень.

Саме на необхідності ґрунтовного доопрацювання законопроекту № 0931 наголошувала Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій. Напередодні Комітет відхилив усі поправки, спрямовані на захист свободи совісті та свободи вираження поглядів, що обурило релігійну спільноту.

Також Громадська рада при Державному комітеті України з питань телебачення та радіомовлення звернулася до Верховної Ради з закликом направити на доопрацювання законопроект № 0931, “положення якого можуть загрожувати свободі вираження поглядів і переконань, а також об’єктивній журналістиці”.

Як стало відомо ІРС, попри тимчасове зняття законопроекту з розгляду, віруючі з різних регіонів України і представники низки медіа спільнот вирішили все одно провести мітинг біля стін Верховної Ради у вівторок, 17 грудня, о 9:00 з вимогою врахувати їхні зауваження.

Під час зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій Президент Володимир Зеленський пообіцяв розібратися з законопроектом № 0931, щоб він не став підґрунтям для обмеження конституційних прав громадян на свободу совісті та свободу слова.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *