У волинському селі поліція на вимогу чиновників опечатала храм УПЦ і позбавила віруючих місця для молитви

31 січня 2020 року за наполяганням голови Оваднівської ОТГ Панасевича С.С. на невизначений термін було припинено богослужіння у храмі села Сусваль (Жовтневе) Володимир-Волинського району Волинської області та опечатано всі двері церкви. Про це повідомляє прес-служба Володимир-Волинської єпархії.

Відповідальність за опечатування храму взяв на себе начальник Володимир-Волинського відділу поліції Бобик М.А. У несанкціонованих та протизаконних діях брали також участь заступник начальника поліції Демчук О.М., голова Оваднівської ОТГ Панасевич С.С. та представник «ПЦУ» з села Овадне Місан С.

Ця акція відбулася після неодноразових провокацій та спроб захопити храм нечисельними у селі прихильниками «ПЦУ». Ніяких домовленостей та погодження на припинення богослужінь з боку громади Української Православної Церкви села Сусваль не було.

«Тільки безбожники радянської доби перед тим наважувалися на подібний крок – недопущення віруючих до богослужіння і закриття храмів. Але, за підтримки влади та новоствореної ПЦУ, богослужіння вже у наш час припинилося ще в одному храмі України», — зазначають у Володимир-Волинській єпархії.

Дивитися відео>>

Просмотров: (40)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *