Єпископ Пимен підтримав вірян УПЦ в Рясниках, що відстоюють свій храм

Єпископ Дубенський Пимен відвідав вірних УПЦ села Рясники, які шостий рік відстоюють право молитися у своєму храмі.

23 лютого 2020 року, в неділю про Страшний суд, вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен звершив Божественну літургію у Свято-Покровській церкві села Рясники Гощанського району Рівненської області. Про це повідомляє СПЖ.

На літургії були присутні близько двох сотень вірян УПЦ, які проживають у селі.

Очевидці розповідають, що в цей день у храмі панувала невимовна радість і піднесення.

«Я скажу, що не тільки для людей, але і для мене ця літургія була особливою, якесь маленьке диво, дароване Богом, – розповідає єпископ Пимен. – Під час останнього протистояння під дверима цієї церкви я молився і просив Господа, щоб він сподобив мене звершити в цих намолених стінах Божественну літургію. І це сталося!».

Від імені керуючого Рівненською єпархією УПЦ митрополита Варфоломія владика Пимен передав активу релігійної громади УПЦ села Рясники благословенні грамоти та подякував за вірність Христовій церкві.

У своєму слові до присутніх єпископ зазначив: «Сьогодні неділя про Страшний суд і я кажу – не бійтеся, він не для всіх буде таким, а для тих людей, які забули про одвічне Христове вчення: не вбий, не вкради, допомагайте хворим і нужденним, любіть один одного, не вибивайте двері в Дім Божий, а заходьте з трепетом і каяттям».

Віряни Української Православної Церкви села Рясники вже шість років, довше за інші громади, постраждалі від “УПЦ КП” і “ПЦУ”, відстоюють право молитися у своєму храмі. За цей час прихильники “ПЦУ” двічі захоплювали храм, а керівники обласного рівня двічі видавали розпорядження про почергові богослужіння в церкві. Численна громада пережила десятки судів, які приймали рішення і на їхню користь і на користь “ПЦУ”. Тепер, щоб не допустити до церкви активістів “ПЦУ”, яких у селі небагато, віряни УПЦ встановили цілодобову охорону свого храму: вночі – несуть вахту чоловіки, а вдень – жінки.

Просмотров: (65)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *