Прихильники «ПЦУ» з метою залякати знову вибили вікно в будинку настоятеля громади УПЦ с. Маща на Рівненщині

22 і 23 лютого 2020 року в селі Маща Костопільського району Рівненської області прихильники «ПЦУ» намагалися залякати настоятеля і парафіян Свято-Іоанно-Богословського храму, вибили вікно в будинку священнослужителя і закидали яйцями хатину, в якій молиться громада УПЦ. Про це повідомляє СПЖ.

22 лютого о 4:00 ранку невідомі кинули цеглину в кухонне вікно в будинку настоятеля храму на честь св. Іоанна Богослова протоієрея Данила Ільницького. Внаслідок вікно повністю розбито.

«Викликали поліцію, вони приїхали, як завжди склали протокол, — розповіла Анна Ільницька, дружина священика. — З Рівного приїжджали кінологи, собака взяв слід і вивів за межі нашого двору, далі слід прохолов. На цей раз зловмисники заходили у двір з боку городів, бо з центрального входу ми змушені були поставити камеру відеоспостереження, і вони знали про її існування».

А 23 лютого вранці, перед богослужінням, представники «ПЦУ» закидали яйцями будинок, в якому змушені молитися віруючі УПЦ після рейдерського захоплення храму.

«Ми так розуміємо, що це така помста і приниження нашої громади за те, що ми не захотіли прийняти правила “гри” від “ПЦУ”», — коментує матінка Анна.

Нагадаємо, конфлікт у селі Маща триває вже близько року. За цей час прихильники «ПЦУ» неодноразово здійснювали провокації в селі, не тільки розбиваючи вікна, але і б’ючи людей. На сьогодні поліція жодного зловмисника не притягнула до відповідальності.

Ще 16 грудня 2019 року голова Костопільської РДА дав доручення начальнику поліції охороняти храм до рішення суду в с. Маща на Рівненщині.

Раніше, 9 листопада, прихильники «ПЦУ» зрізали замки й захопили Іоанно-Богословський храм у селі Маща. Пізніше тих, хто утримував храм вдалося умовити вирішувати конфлікт у судовому порядку. У підсумку храм закрили, причому обидві громади, УПЦ і «ПЦУ», повісили на двері свої замки. Але вже 29 листопада прихильники «ПЦУ» повернулися до храму з болгаркою і знову захопили Іоанно-Богословську церкву. 15 грудня поліція заблокувала вхід в Іоанно-Богословську церкву с. Маща, яку напередодні повернули УПЦ після двотижневого захоплення розкольниками. А 3 січня 2020 року прихильники «ПЦУ» знову чинили розправу над людьми, які несли  чергування біля Свято–Іоанно-Богословської церкви. Поліція, яка за домовленістю також охороняла храм, заховалась у службовий автомобіль та у бійку не втрутилась.

Просмотров: (50)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *