Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у зборах Предстоятелів та делегацій Помісних Церков в Аммані

25 лютого 2020 року розпочався візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України до Йорданського Хашимітського Королівства. Блаженніший Владика прибув у столицю Йорданії м. Амман для участі в зборах Предстоятелів і делегацій Помісних Православних Церков, які проходять сьогодні, 26 лютого. Про це повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У столицю Йорданії, на запрошення Блаженнішого Патріарха Святого граду Єрусалима і всієї Палестини Феофіла III, прибули представники ряду Помісних Церков: Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Святіший Патріарх Сербський Іриней, Блаженніший Митрополит Чеських Земель і Словаччини Ростислав. Предстоятелі Румунської та Польської Церков направили високопоставлені делегації ієрархів.

Увечері напередодні зборів Предстоятелі та ієрархи Помісних Церков зібралися на святкову вечерю в готелі Fairmont.

Блаженніший Феофіл III, вітаючи делегатів Помісних Церков на Амманських братських зборах Православної Церкви, підкреслив: «Збори покликані ініціювати діалог та працювати задля єдності та примирення в рамках Євхаристійного спілкування». Єрусалимський Патріарх побажав милістю Божою провести плідну зустріч.

26 лютого нарада Предстоятелів та делегацій Православних Церков розпочалася з молитви.

До делегатів із доповіддю звернувся Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Під час перерви у своєму коментарі для ЗМІ Предстоятель Української Православної Церкви повідомив, що рішення за підсумками зустрічі «ще не вироблено, воно буде дещо пізніше».

«Але те, що ми зустрілися, те, що подивилися одне на одного, обговорили всі проблеми — це вже є добрий крок до того, що це буде мати добре завершення», — зазначив Блаженніший Владика.

У свою чергу глава ВЗЦЗ РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон розповів пресі, що Рада Предстоятелів в Аммані може стати тільки першою зустріччю, оскільки існує багато релігійних питань, які потребують вирішення, та матиме своє продовження.

«Відбулася дуже серйозна розмова, братнє спілкування, — зазначив ієрарх. – Кожен з Предстоятелів або представників Помісних Православних Церков зумів висловити свою точку зору на проблеми, що існують. Проблем цих сьогодні багато, і їх стає все більше… І це тільки перша зустріч — буде продовження. І ми будемо обговорювати ці питання до тих пір, поки їх не вирішимо». Владика також висловив надію, що якщо процес міжправославних консультацій триватиме, то до нього долучаться й інші Церкви.

Цього ж дня в Аммані відбулася зустріч учасників зібрання Предстоятелів і делегацій Помісних Православних Церков з Королем Йорданії Абдаллою II бен аль-Хусейном.

Обговорення актуальних питань з життя Православної Церкви в Аммані тривало до 19-ї вечора. За підсумками зборів було опубліковано прес-реліз.

Нагадаємо, 21 листопада 2019 року Єрусалимський Патріарх Феофіл III запросив Предстоятелів Помісних Православних Церков обговорити «питання збереження нашої єдності в Євхаристійному спілкуванні». «Розв’язання найбільших проблем повинні бути знайдені в діалозі, заснованому на братстві, яке ми поділяємо між собою, і ми молимося, щоб Святий Дух вів нас шляхом єдності у Христі», – написав Блаженніший Владика у листі про подробиці зборів.

Просмотров: (25)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *