Митрополити Амвросій та Климент зустрілися з головою Чернігівської ОДА

14 квітня 2020 року митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій та митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент зустрілися з головою Чернігівської обласної державної адміністрації Андрієм Прокопенком. Про це повідомляє прес-служба Ніжинської єпархії.

Очільник області разом з архіпастирями та правоохоронцями обговорили те, як в умовах епідемічної загрози убезпечити людей в період Великодніх свят.

Раніше, на щотижневій нараді, яка відбулася 13 квітня у Ніжинському міськвиконкомі під головуванням міського голови Анатолія Лінника, була заслухана інформація щодо дотримання карантинних обмежень у храмах міста.

Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко зазначила, що 12 квітня під час проведення перевірки дотримання карантинних обмежень при проведенні богослужінь у храмах Ніжина в день свята Входу Господнього до Єрусалима представниками поліції порушень виявлено не було.

Пані Інна поінформувала членів міськвиконкому, що в місті постійно проводиться робота з керівниками релігійних громад. Священнослужителі з відповідальністю поставились до цього, організували богослужіння таким чином, що у приміщеннях храмів не було перевищено дозволеної кількості людей, освячена верба роздавалась на вулиці, на відкритій території, що дозволило забезпечити безпечний інтервал між парафіянами. Віруючі також з порозумінням ставляться до карантинних обмежень.

“Беру на себе сміливість припустити, резюмувала представниця Національної поліції України, що зі святкуванням Великодня в Ніжині також проблем не виникне, оскільки громадяни розуміють необхідність карантинних обмежень”.

Поліція вдячна віруючим громадянам за проявлену свідомість.

Просмотров: (30)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *