У Теплодарському монастирі спростували фейк про заражених черниць – інфікованих в обителі немає

В Одеській єпархії спростували фейк ЗМІ про те, що три монахині Свято-Воскресенського Теплодарського монастиря нібито заразилися COVID-19.

22 квітня 2020 року настоятелька Свято-Воскресенського Теплодарського жіночого монастиря Одеської єпархії УПЦ ігуменя Никодима (Чайковська) повідомила про результати проведених раніше тестів на коронавірус – у монастирі всі здорові, заражених немає.

«Завдяки Господу і Його милістю ніхто з матушок у нас не хворий. Сьогодні повідомив про це мер міста Жовнір Михайло Васильович. Про те, що прийшли наші тести й, слава Богу, всі здорові. Але ми про це і так знали, без тестів, тому що у мене ні одна матушка не хвора. Ні в кого температури немає», – передали слова ігумені Никодими на YouTube-каналі Одеської єпархії УПЦ.

За словами настоятельки монастиря, і до карантину ніхто не хворів. З моменту оголошення карантину за самопочуттям сестер стали ще більш строго стежити, у всіх міряти температуру.

«Всі були здорові», – додала ігуменя Никодима і подякувала всім, хто підтримував сестер монастиря.

Раніше Антикризовий штаб в Одеській області «Одеса VS COVID» на своїй сторінці в Facebook заявив, що в Теплодарі заразилося три представники УПЦ.

Посилаючись на його публікацію, телеканал ТСН повідомив, нібито коронавірусом заразилися три насельниці Теплодарського жіночого монастиря.

18 квітня Одеська єпархія звернулася щодо ситуації в монастирі в Антикризовий штаб в Одеській області «Одеса VS COVID» з проханням не маніпулювати фактами і не видавати неправдиву і неперевірену інформацію. В єпархії нагадали, що монастир більш як 10 днів знаходиться на самоізоляції і там не проводяться громадські богослужіння.

«Вчора, 17.04.2020, о 10:00 всі сестри обителі здали добровільно ПЛР тести і у нас виникає питання: Як Ви могли лише через кілька годин після здачі аналізів заявити, що “ще три представники УПЦ у Теплодарі заражені коронавірусом”? – Звернулися в єпархії до авторів публікації про коронавірус в монастирі. – Наскільки нам відомо, результати тестів будуть готові через 1-2 дні, тобто, враховуючи святкові дні, не раніше 21.04.2020 р. Звертаємо Вашу увагу на те, що тільки після отримання офіційних результатів дослідження, можливо буде зробити заяву, а не вводити в оману людей і провокувати паніку».

В єпархії закликали також дочекатися офіційних результатів ПЛР-тестів і тільки після цього робити якісь заяви, щоб не сіяти безпідставну паніку.

spzh.news

Просмотров: (28)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *