Маніпуляції про пандемію стали джерелом фейків про УПЦ — митрополит Бориспільський і Броварський Антоній

Вірус СОVID-19 не розбирається, хто якої віри чи політичних уподобань, і вражає представників різних конфесій і професій, однак деякі ЗМІ акцент чомусь роблять виключно на статистиці захворювання серед ієрархів і монахів Української Православної Церкви. На цьому наголосив Керуючий справами  УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній під час брифінгу після заупокійної молитви за загиблими воїнами у столичному Парку Вічної Слави, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Вірус не розбирається, хто якої віри, якої конфесії, соціального статусу або політичних уподобань. Вірус може торкнутися кожної людини. Ми бачимо, що вмирають люди різні — і науковці, і представники УГКЦ, і представники “ПЦУ”, на жаль, померли і декілька монахів Києво-Печерської Лари. Але чомусь акцент робиться на Українській Православній Церкві», — зазначив митрополит Антоній.

За його словами, «штучно створюється проблема, і таке враження, що деякі просто чекали, коли це станеться, щоб ще раз накинутися на нашу Церкву».

Також ієрарх УПЦ відзначив, що у «новій війні» з пандемією коронавірусу важливий труд медиків та щира старанна молитва.

«Ми люди віруючі, і все, що нам посилає Господь, сприймаємо з довірою до Бога. Ми молимося про всі хворих, про тих, хто нам співчуває і не співчуває, щоб Господь уберіг всіх від цієї біди. Сподіваємося, що з Божою допомогою і допомогою лікарів, які працюють на “передовій” цієї “нової війни” з пандемією, ми все це переможемо», — зауважив владика Антоній.

Його Високопреосвященство привітав усіх із Днем Перемоги та побажав, щоб Господь дарував кожному «перемогу над своїми гріхами, болячками, щоб ми один одному співчували і бажали тільки добра».

Просмотров: (71)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *