Чекаю, коли за наклеп в ЗМІ буде хоч якесь покарання – прот. Олександр Клименко прокоментував сюжет «5 каналу»

29 травня 2020 року клірик Бориспільської єпархії УПЦ протоієрей Олександр Клименко опублікував на своїй сторінці у Facebook коментар з приводу чергового наклепу «5 каналу» на адресу самого священнослужителя і всієї Церкви. Протоієрей Олександр підкреслив, що такого роду наклепи ангажованих ЗМІ регулярно залишаються безкарними.

Приводом до публікації клірика УПЦ став сюжет «5 каналу» «Кремлівський проект “Примирення”: Як співаючий про “братерство” священник РПЦвУ зустрічався з куратором з РФ». Журналісти даного ЗМІ процитували у своїй статті співробітника інтернет-видання «Одеський кур’єр» Олександра Коваленка. Він назвав «куратором з РФ» директора православного телеканалу «Спас» Бориса Корчевнікова.

Також Українську Православну Церкву звинуватили в організації «цілого ряду операцій, в тому числі і однозначно терористичної на релігійні святкування, метою якої було максимальне зараження прихожан на Вербну неділю та Великдень» і заявили, нібито «проект “Примирення” спрямований на розкол в суспільстві».

«Чекаю і ніяк не дочекаюся, коли за неправдиву або неперевірену інформацію в ЗМІ буде хоч якась відповідальність. А до цього часу будь-хто може писати різні безглуздості, – прокоментував ці заяви протоієрей Олександр. – Ось тут, до речі, мене прямо називають ланкою в новому гібридному проекті РФ і стверджують, що у мене навіть є куратор. Побічно стверджують, що я є гібридним офіцером в рясі і т. д. …. Як завжди, жодного факту. Одні припущення».

Отець Олександр публічно заперечив усі заяви “5 каналу” та наголосив на своєму праві звертатися до суду з позовом на першоджерело і тих, хто це поширює.

Священнослужитель наголосив, що наклеп на його адресу – лише невелика частина вкидань, мета яких – розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

«Шкода, що в нашій країні досі, маючи власний телеканал чи інший інформаційний ресурс, можна спокійно обговорювати будь-кого без будь-яких побоювань щодо покарання», – підкреслив клірик Бориспільської єпархії.

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *