Намісник Києво-Печерської Лаври спростував чутки про вивезення святинь із обителі

Чутки про те, що зі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври нібито вивозять святі мощі, які розповсюджують ЗМІ, – брехня і неправда, заявив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у своєму відеозверненні, опублікованому на сайті lavra.ua 30 травня 2020 року.

«Багато людей, які сповнені жовчі й неправди, як говорить апостол Павло, сіють ворожнечу між людьми, – зазначив намісник обителі. – …Сьогодні деякі люди, погані люди, я б сказав, роздмухують про те, що Києво-Печерська Лавра готується вивозити мощі, і поширюють у ЗМІ неправдиві висловлювання про те, що намісник та братія вже приготували десять мощей для того, щоб вивезти. Брехня і неправда!».

Ієрарх підкреслив, що «в обителі навпаки намагаються все привести в духовну чистоту, красу і ви бачите – всі мощі перебувають на своєму місці. І вони будуть лежати там, бо така воля Божа і Боже благословення».

Він звернувся і до чиновників Міністерства культури, закликавши їх «допомагати музею, історичним святиням, які є сьогодні в Україні, робити реставрацію, а не присилати людей розпитувати, чи це правда».

«Ще раз запевняю: ми тут не для того, щоб руйнувати і роздавати комусь святині. Ми для того, щоб зберегти те, що нам залишилося з історії, що залишилося нам від святих людей. І ці святі мощі – свідчення того, що молитовне предстательство угодників Божих є, було і буде з нами», – зазначив митрополит Павел.

Просмотров: (29)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *