Представники «ПЦУ» вчергове намагаються захопити храм УПЦ у с. Лука-Мелешківська

30 травня 2020 року агресивно налаштовані представники «ПЦУ» здійснили чергову спробу захоплення Спасо-Преображенського храму УПЦ в селі Лука-Мелешківська Вінницької області. Рейдери повісили замок на двері та заблокували вхід у церкву, де знаходяться віряни, повідомляє пресслужба Вінницької єпархії.

За словами настоятеля Спасо-Преображенського храму протоієрея Василія Альмухамеда, сьогодні після обіду до храму УПЦ в селі Лука-Мелешківська Вінницького району підійшли так звані активісти «ПЦУ». Розкольники почали обзивати священника УПЦ брудними лайливими словами, що є для них абсолютною нормою спілкування, а потім — навіть працівників поліції.

Як повідомляють в єпархії, активісти «ПЦУ» вчергове «прийшли до храму явно не помолитись, а показати свою наглість і відверте недотримання елементарних людських норм поведінки, що вже казати про закони України, згідно з якими за рейдерство є кримінальна відповідальність».

Також в єпархіальній пресслужбі нагадали, що за попередні спроби силового захоплення храму УПЦ в Луці-Мелешківській, під час яких були постраждалі, ніхто відповідальності не поніс. «Безкарність породжує нове зло», — додали в єпархії.

Спочатку представники «ПЦУ» вимагали опечатати храм. Потім погрожували повісити свій замок на церковні двері, що врешті й зробили, а також заблокували боковий вхід. У храмі знаходяться віряни УПЦ, які день і ніч вже протягом року вимушені захищати свій храм та звершувати молитовне чергування.

Окрім того, розкольники постійно вибивають із рук людей телефон, не даючи зафіксувати події, поводять себе агресивно і погрожують силовим захопленням храму.

Причому серед тих, хто намагається захопити храм, є вчителька місцевої школи. «Який же приклад вона показує учням? Як після такої поведінки можна розказувати дітям, як себе правильно поводити?», — запитуються в єпархії.

У Вінницькій єпархії звернули увагу працівників правоохоронних органів, журналістів та представників влади на чергову провокацію активістів «ПЦУ» в с. Лука-Мелешківська та наголосили, що чергова спроба незаконного захоплення храму «відбувається ще й у період карантинних обмежень в Україні й створює привід не лише до чергового рейдерства, а й піддає ризику здоров’я вірян Української Православної Церкви, які є звичайними громадянами України».

Нагадаємо, після незаконної спроби здійснити так зване «переведення» Спасо-Преображенської громади УПЦ у Луці-Мелешківській в новостворену структуру з січня 2019 р. храм є об’єктом провокацій з боку представників «ПЦУ» та тероризування. Лише в червні 2019 р. активісти здійснили дві рейдерські атаки на храм, а в листопаді незаконно проникли в приміщення недільної школи, що діє при храмі, вимагали надати їм цю будівлю. Митрополит Варсонофій уже звертався до Президента України з відкритим листом у зв’язку з ситуацією навколо храму в Луці-Мелешківській.

Просмотров: (33)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *