ВРЦіРО ініціює зустріч з Президентом В. Зеленським

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій ініціює зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським для обговорення питань формування державної сімейної політики, протидії домашньому насильству, яке збільшилося в умовах запровадженого в Україні карантину, та проблематики комерційного сурогатного материнства.

На сайті vrciro.org.ua зазначається, що ці питання та інші соціальні виклики потребують налагодження державно-конфесійної взаємодії.

Рада Церков наголошує на необхідності формування державної сімейної політики з огляду на катастрофічну демографічну ситуацію в Україні, великий відсоток розлучень і дітей, що виховуються через це у неповних сім’ях.

Необхідно спрямувати значні зусилля держави та громадянського суспільства на підтримку сімей, материнства та батьківства, на впровадження в навчальний процес програм з підготовки до подружнього життя, створення належних соціальних і інших умов для мінімізації практики абортів, на ліквідацію системи утримання і виховання дітей в інтернатних закладах та натомість популяризувати усиновлення серед громадян України.

Крім цього, ще більш актуальною стає потреба об’єднання зусиль влади, світської та релігійної громадськості у розв’язані проблеми домашнього насильства, яке збільшилося в умовах запровадженого в Україні карантину.

Однак замість ратифікації так званої Стамбульської Конвенції, яка ангажована гендерною ідеологією, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій послідовно закликає Уряд і Парламент розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок. Тобто піти шляхом тих країни Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї Конвенції (як приклад, Великобританія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Молдова, Вірменія).

Особливим резонансом відгукується в суспільстві проблематика комерційного сурогатного материнства, яке заборонене в багатьох країнах Європи, однак багато років перетворилося на бізнес з торгівлі дітьми в Україні. У підсумку, кілька тижнів  все суспільство могло спостерігати, як кілька десятків немовлят були покинуті у київському готелі, як “товар”, за яким не прийшов покупець.

Ці питання, а також об’єднання зусиль влади і релігійної спільноти у допомозі нужденним, які постраждали від російської агресії та від негативних наслідків карантину для економіки держави, потребують невідкладного вирішення за допомогою системного і конструктивного діалогу між керівництвом держави та релігійною спільнотою.

Нагадаємо, 2 червня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія єпископ Баришівський Віктор взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з Прем’єр-міністром України Д. А. Шмигалем.

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *