Зміна юрисдикції парафії УПЦ в Будятичах на Волині: відкрито справу в суді і поліції

За фактом незаконної перереєстрації релігійної громади Свято-Миколаївського храму УПЦ в селі Будятичі Іваничівського району Волинської області відкрито кримінальні та судові провадження. Судові та кримінальні провадження відкриті в тому числі проти державних реєстраторів Волинської ОДА та Горохівської РДА. Про це повідомляє СПЖ з посиланням на вірян парафії.

«Судові й кримінальні провадження відкриті проти активістів ПЦУ, в тому числі проти державного реєстратора Волинської ОДА – Ельвіри Захарченко – і державного реєстратора Горохівської РДА – Наталії Степанюк – які незаконно внесли зміни до Єдиного державного реєстру», – уточнили в парафії УПЦ.

Нагадаємо, Свято-Миколаївська релігійна громада УПЦ в Будятичах була перереєстрована на користь “ПЦУ” 16 квітня 2019 року. З 21 квітня і до цього дня численні парафіяни збираються під входом на територію храму, в той час як перереєстрація громади розглядається в суді. 15 квітня 2020 року рейдери “ПЦУ” зламали вхід в храм, щоб зайняти його на Пасху.

Просмотров: (82)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *