У Вінницькій єпархії УПЦ пояснили, чого чекають від нового голови ОДА

З призначенням нового голови Вінницької обласної державної адміністрації в УПЦ сподіваються на нормалізацію міжконфесійних відносин в регіоні.

19 червня 2020 року у Вінниці представили нового голову ОДА – Сергія Борзова. У Вінницькій єпархії Української Православної Церкви розповіли, чого очікують від цього призначення.

«Перш за все – це нормалізація міжконфесійних відносин в області, дотримання законності стосовно УПЦ, недопущення незаконних перереєстрацій громад УПЦ у ПЦУ, а також зміна начальника відділу у справах релігій Ігоря Салецького – сподіваємося, що тут також буде проведена кадрова заміна, оскільки перебування цієї особи на займаній ним посаді ніяк не сприяє міжконфесійному миру», – сказав у коментарі СПЖ голова єпархіальної пресслужби протоієрей Володимир Пучков.

За словами священнослужителя, поки що складно говорити про те, як призначення нового голови Вінницької ОДА вплине на розвиток релігійної ситуації в регіоні, оскільки «нинішній час такий, що можна скільки завгодно чекати людину до приходу її до влади, щоб потім ураз розчаруватися, коли вона до влади прийде».

«Все, чого ми очікуємо, – строго в рамках закону, тому що досі будь-які утиски УПЦ були незаконні. Чекаємо додержання законів щодо всіх, і УПЦ в тому числі, і посильного повернення в регіон міжконфесійного миру», – підкреслив глава пресслужби Вінницької єпархії УПЦ.

40-річний Сергій Борзов, який вступив на посаду голови обласної державної адміністрації, народився у Вінниці, тут же закінчив школу і педагогічний університет. Колишній КВН-щик, підприємець. До призначення головою Вінницької ОДА працював на посаді керівника Державного управління справами.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *