У день пам’яті прп. Онуфрія Великого Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

25 червня 2020 року, в день пам’яті свого небесного покровителя, преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Кам’янець-Подільський і Городокський Феодор, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити, архієпископи та єпископи Української Православної Церкви, духовенство з різних єпархій УПЦ.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про життя та подвиги свого небесного покровителя – преподобного Онуфрія Великого.

“Передання говорить, що преподобний Онуфрій допомагає тим людям, які подвизаються, які боряться з собою, які хранять чистоту Святої Православної віри, які першим у своєму житті ставлять своє спасіння – не посаду, не багатство, не комфорт життя, а своє спасіння”, – зокрема зазначив Блаженніший владика.

Архіпастир побажав вірянам допомоги Божої у збережені чистоти віри та боротьбі з собою. “Ми не можемо порівнятися з преподобним Онуфрієм, але ми можемо хоч трішки терпіти, хоч трішки змирятися одне перед одним і поважати одне одного, любити Бога, любити свого ближнього – це є ті основні закони, заповіді, які роблять людину чистою, непорочною і достойною вічного спасіння на Небі у Христі Іісусі Господі нашім, Якому від нас слава честь і поклоніння нині і в безконечні віки. Амінь”, – насамкінець сказав Предстоятель.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про припинення епідемії та про лікарів. Також була звершена заупокійна молитва за спочилим митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм (Дмитруком, +22.06.2020).

Після відпусту Блаженнішому владиці виголосили многоліття. Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальні адреси, які надійшли від Святішого Патріарха Кирила та з Помісних Православних Церков з нагоди тезоіменитства Предстоятеля.

Від усієї повноти Української Православної Церкви вітання виголосив найстарший за хіротонією архієрей УПЦ митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував за привітання, спільну молитву та благословив паству. Після цього віряни підходили з вітаннями до свого Предстоятеля.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *