Парафія Рівненської єпархії села Ставок виграла суд у справі про порушення карантину

Костопільський районний суд закрив провадження, відкрите щодо ієрея Федора Ксендзюка, не виявивши складу адміністративного правопорушення.

25 липня 2020 року Костопільський районний суд розглянув адміністративну справу, відкриту відносно настоятеля Свято-Миколаївської релігійної громади УПЦ села Ставок Костопільського району Рівненської області у зв’язку з нібито порушенням коронавірусного карантину, повідомляє сайт СПЖ.

Як пояснив настоятель громади ієрей Федір Ксендзюк, мова йде про здійснену ним 28 квітня поминальну службу за участю парафіян.

«Події розгорнулися 28 квітня, люди дійсно зібралися на богослужіння, але не у великій кількості та з дотриманням усіх умов карантину: маски, соціальна дистанція, – розповів отець Федір. – Але хтось із місцевих активістів ПЦУ вирішив, що це не так, викликав поліцію, а ті склали протокол, по якому потрібно було сплатити штраф».

Віряни УПЦ категорично не погодилися з такими діями правоохоронців, відмовилися давати їм свідчення, зняли події на відео і звернулися до юристів.

В ході розгляду адміністративної справи Костопільський районний суд виявив порушення з боку поліцейських, які приїхали в той день в село Ставок за викликом, зокрема при складанні ними протоколу.

За розглядом справи суд закрив адміністративне провадження у зв’язку з відсутністю правопорушення з боку парафії УПЦ, таким чином вона не буде сплачувати штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Просмотров: (26)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *