Митрополит Львівський Філарет прокоментував ситуацію в Золочеві (відео)

14 липня 2020 року митрополит Львівський і Галицький Філарет В ефірі телеканалу ZIK прокоментував ситуацію в с. Золочеві Львівської області, де місцевий голова грубо втручається в життя священника Максима Йоенка та віруючих УПЦ, тим самим грубо порушуючи їх права на свободу віросповідання. 

«У Золочеві священник нашої єпархії придбав житло, отримав всі дозвільні документи на реконструкцію приміщення. Він почав проводити цю реконструкцію. На території встановили огорожу, на яку також є дозвіл і визначення меж головного архітектора району, — розповів ієрарх. — Після того, як дізналися про це, представники влади та священники іншої конфесії звернулися до мера Золочева заборонити присутність громади на території міста і заборонити будівництво храму. Хоча там храм не будується, а зараз проводиться реконструкція будівлі ».

Митрополит Філарет зазначив, що насправді ніякого будівництва храму УПЦ в Золочеві не відбувається. Віруючі, які раніше відвідували храм у Львові, попросили священнослужителя здійснювати у нього вдома богослужіння і молебні. Клірик УПЦ погодився.

Владика також нагадав про акт вандалізму, який вчинили вночі 13 липня. Невідомі облили фарбою огорожу будинку клірика УПЦ, написали на ній образливі висловлювання та свастику.

Пізніше стало відомо, що в Золочеві готується «віче» проти віруючих УПЦ.

«Виходячи з того, що глава міста закликає людей зібратися і заборонити, можуть прийти різні люди, які готові будуть до радикальних якихось спроб зняти ту огорожу», – додав архієрей.

Митрополит Філарет розповів, що священнослужитель УПЦ подав заяву в поліцію.

Нагадаємо, Синодальний юридичний відділ УПЦ 14 липня опублікував заяву щодо порушення права на свободу віросповідання віруючих Української Православної Церкви місцевою владою м. Золочів Львівської області.

Просмотров: (91)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *