Митрополит Сергій молитовно підтримав парафію села Стінка на Тернопільщині, яка будує новий храм після рейдерства «ПЦУ»

Тут встановили поклінний хрест та сподіваються невдовзі побудувати новий храм замість захопленого.

26 липня 2020 року, в день пам’яті Святих Отців шести Вселенських соборів, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив Божественну літургію в тимчасово пристосованому приміщенні парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Стінка Бучацького району Тернопільської області. Це перше архієрейське богослужіння, яке відбулося не в типовому храмі, який відібрали в релігійної громади представники «ПЦУ» у 2019 році. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської єпархії УПЦ.

«Проте, як зазначив архіпастир, велика радість огортає усіх, адже майже вся громада, яка молилась в типовому храмі, залишилась вірною Христу, не спокусилась на земні тимчасові явища», — йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

У своєму слові, зверненому до присутніх, митрополит Сергій пригадав слова Первосвященицької молитви, в якій Господь Іісус Христос просив Бога Отця, щоб усі були єдині і щоб Він сохранив Своїх у світі цьому. Владика підкреслив: «Отже, як важливо залишатися в сьогоденні дітьми Божими і своїми для Бога, незважаючи ні на які випробування».

Цього дня митрополит Сергій освятив біля тимчасово приміщення поклінний хрест.

«Радість підсилюється надією, що громада, натхненна  працею, незадовго буде молитися у новому храмі», — зазначають в єпархії.

За богослужінням архіпастирю співслужили благочинний Бучацького благочиння о. Ярослав Савка, настоятель храму протоієрей Василь Мойсюк та інші клірики Тернопільської єпархії.

Нагадаємо, раніше віруючі УПЦ села Стінка звернулися до Президента Володимира Зеленського з проханням захистити їх від церковних рейдерів. Тиск на сільську громаду УПЦ триває не один рік: так, в березні 2015 року представники «Правого сектора» поширювали агітацію з метою дискредитувати віруючих. Провокатори активно розпалювали міжцерковний конфлікт, підбурюючи до насильства проти настоятеля місцевого храму, в ультимативній формі змушували віруючих УПЦ змінити конфесійну приналежність і поширювали антицерковні агітки, чому активно сприяв священник УГКЦ.

3 січня 2020 року близько 120 активістів ПЦУ прийшли захопити церковний будинок, в якому громада УПЦ села Стінка здійснювала богослужіння.

Просмотров: (40)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *