Заарештовано підозрюваного у жорстокому вбивстві священника УПЦ на Хмельниччині

Працівниками Управління карного розшуку Національної поліції Донецької й Хмельницької областей розкрито вбивство священнослужителя УПЦ з Закарпаття у с. Лісоберезівка Хмельницької області. Підозрюваного затримали в Донецькій області із вкраденими речами священника, повідомили на сайті ГУНП Донеччини 5 серпня 2020 року.

Як зазначають у поліції, донеччанин вбив чоловіка в Хмельницькій області, а його понівечене тіло залишив біля автобусної зупинки серед дерев. З особистими речами вбитого зловмисник повернувся додому, бувши впевненим, що знищив всі докази причетності до злочину.

За інформацією Департаменту карного розшуку, 25 липня на «102» надійшло повідомлення про те, що неподалік одного із сіл Летичівського району Хмельницької області виявлено невідомого чоловіка 30-35 років. Під час проведення експертизи поліцейськими було виявлено ознаки насильницької смерті. За цим фактом відкрито кримінальне впровадження за кваліфікацією «Умисне вбивство».

Потім оперативники УКР ГУНП у Хмельницькій області встановили, що вбито 36-річного жителя Закарпатської області – священника Української Православної Церкви, який зник напередодні.

Розшуковими заходами було відновлено місцеперебування та шлях пересування потерпілого та встановлено особу підозрюваного — раніше неодноразово судимого за вчинення злочинів проти власності 28-річного мешканця Дружківки.

Врешті чоловіка, який цинічно вбив і залишив в лісі тіло священнослужителя, затримали працівники УКР ГУНП в Донецькій області у співпраці зі співробітниками УКР ГУНП в Хмельницькій області з особистими речами потерпілого в м. Дружківка Донецької області.

Як уточнюють в поліції Донеччини, підозрюваного було затримано за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час обшуку у зловмисника було знайдено особисті речі вбитого священника.

Як згодом повідомили у пресслужбі прокуратури Хмельницької області, підозрюваний напав на потерпілого та спричинив йому тілесні ушкодження, від яких той помер на місці події, коли священник вийшов із власної автівки. Потім нападник сів за кермо автомобіля священнослужителя та зник із місця події.

Йому інкримінують ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статтей передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Наразі суд обрав підозрюваному у вбивстві запобіжний захід – тримання під вартою.

У Департаменті карного розшуку заявляють, що зловмисник у скоєному зізнався. Слідчі дії тривають.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *