Підсумки шести років Предстоятельства Блаженнішого Митрополита Онуфрія (+відео)

556 нових монахів, 340 нововисвячених священників і 27 нових монастирів.

17 серпня 2020 року, перед початком Божественної літургії з нагоди річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповів для українських ЗМІ про служіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія впродовж шести років. 

Як наголосив Керуючий справами УПЦ, попри утиски та перешкоди щодо реєстрації парафій Української Православної Церкви, які чинилися протягом цих останніх шести років, канонічна Церква зросла.

«Наша Церква у кількості парафій, а також — священнослужителів. У 2014 році в УПЦ було 11.970 священників, а тепер 12.311 священників; у 2014 році в нас було 228 монастирів, сьогодні нараховується 255 монастирів, тобто за цей час відкрилось 27 монастирів; кількість ченців і черниць теж збільшується: у 2014 році несли послух 4.053, сьогодні — 4.609 ченців, тобто за цей час підвизалося ще 556 ченців і черниць», — розповів Його Високопреосвященство.

Митрополит Антоній підкреслив, що «якщо є монастирі, якщо є люди, які бажають стати ченцями, то це є показник того, що Церква дійсно Христова, а не організація, яка створена і потім підтримується державою».

За словами ієрарха УПЦ, всі ці шість років Українська Православна Церква проводить у молитві за нашу державу, захист чистоти Православної віри та канонічного устрою, а також всебічно допомагаючи українському народу та нашій державі.

Також митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відзначив, що всі виклики, які стояли останнім часом перед нашою Церквою та нашим народом — і релігійні конфлікти, і посилення українського розколу, і адміністративний та силовий тиск на УПЦ з боку попередньої влади, і конфлікт на Донбасі, і пандемія COVID-19, — кожна єпархія, кожна парафія, кожен монастир УПЦ провели в молитві та благодійній допомозі вимушеним переселенцям, хворим, нужденним.

«Це все переживала УПЦ на чолі з Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Ми раді, що саме такі чесноти: любов до Бога, до ближнього, мужність у вірі, бажання захистити кожного в нашій державі, смирення — все це проявилося в характері нашого Блаженнішого Митрополита Онуфрія та допомогло пережити виклики», — резюмував владика.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *