У Херсоні пограбували Успенський собор — зняли прикраси з чудотворної ікони Богородиці

У ніч на 24 серпня 2020 року невідомі пограбували чудотворну святиню Успенського собору в Херсоні — ікону Пресвятої Богородиці «Благодатне Небо», — зняли прикраси, які в подяку Божій Матері залишають віряни. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив клірик Херсонської єпархії протоієрей Георгій Гуляєв.

«Сьогодні вночі в Успенський собор Херсона проникли злодії, розбили скло і зняли прикраси з чудотворної ікони “Благодатне Небо”. Як казав один мій знайомий, “Я вам не заздрю”. Ті прикраси, що висіли на іконі, що не від багатства, а від горя — це подяка жителів Херсона Божої Матері за зцілення, за витерті сльози, за розраду. Той, хто наважився створити цей гріх, зробив боляче не нам, а собі», — зазначив о. Георгій Гуляєв та нагадав, що за декілька днів — на Успіння Пресвятої Богородиці — престольне свято собору.

Ікона Божої Матері «Благодатне Небо» — головна святиня Успенського собору. За молитвами Богородиці віряни отримують благодатну допомогу в зціленні, у даруванні сімейного щастя, повернення безвісти зниклих, допомога в навчанні, роботі тощо.

Просмотров: (19)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *