Одеська єпархія опублікувала рекомендації у зв’язку з загостренням епідеміологічної ситуації в регіоні

26 серпня 2020 року митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел видав розпорядження, в якому благословив духовенству та віруючим Одеської єпархії виконувати ряд рекомендацій, спрямованих запобіганню поширенню коронавірусної інфекції. Текст розпорядження опублікувала єпархіальна пресслужба.

Митрополит Агафангел благословив продовжувати в усіх храмах і монастирях єпархії щодня здійснювати молебні про припинення згубної пошесті та зцілення хворих, а також посилити молитви про лікарів і медичний персонал, які ведуть боротьбу з вірусом і надають допомогу інфікованим.

При виявленні у себе симптомів COVID-19 або будь-якого респіраторного захворювання священнослужителі, працівники та парафіяни повинні відмовитися від відвідування храму і громадських місць, «зберігати строгий режим самоізоляції й негайно звертатися до медичної установи, виконуючи рекомендації лікарів і пам’ятаючи про відповідальність за життя оточуючих».

«Богослужіння та обряди, пов’язані з перебуванням віруючих ближче одного метра один до одного, проводити в медичних масках і при дотриманні всіх рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України. У храмах проводити посилену санітарну протиепідеміологічну обробку кіотів, ікон і внутрішнього простору, регулярно провітрювати приміщення », – йдеться у розпорядженні керуючого Одеською єпархією.

Контроль за виконанням розпорядження покладається на отців-благочинних Одеської єпархії.

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *