Голова Юридичного відділу УПЦ: Ідея про «карантин вихідного дня» — порушення Конституційних прав громадян України

«Ідея про «карантин вихідного дня» є нічим іншим як порушенням Конституційних прав громадян України».

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов прокоментував останні висловлювання Голови медичного комітету Верховної Ради Михайла Радуцького. Нардеп в ефірі програми “Право на владу” 8 жовтня 2020 року розповів про нову ідею — запровадити в Україні “карантин вихідного дня”, у який українці повинні будуть сидіти вдома.

«Заборонити людям проводити вихідні так, як вони вважають за потрібне є незаконним. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України (ст. 64 КУ) і «карантин вихідного дня» аж ніяк не є таким випадком», — наголосив голова Юридичного відділу УПЦ.

Протоієрей Олександр Бахов підкреслив, що «віруючі люди занепокоєні, адже за умови реалізації «карантину вихідного дня», вони не зможуть задовольнити свої релігійні потреби, відвідувати церкву та брати участь у богослужінні».

«В цій ідеї відсутня будь-яка логіка, на вихідних сидіть вдома, а в інші дні робіть що хочете?», — зазначив він.

У своєму інтерв’ю М. Радуцький сказав: «Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків».

«Для того, щоб окремі люди на вихідних не поїхали на концерт до Харкова не потрібно громадянам по всій країні забороняти виходити з дому. Можливо варто проконтролювати цей концерт?», — припустив юрист.

Отець Олександр продовжив свою думку: «На сьогодні вжито достатньо карантинних заходів і проблема в тому, що їх не дотримуються ані на концертах, ані в торгових центрах. Тепер вирішили зайти з іншого боку: заборонити людям виходити з дому — “оригінально”!»

«Може вірус змучився та попросив пана Радуцького домовитись для нього про вихідний? — пожартував він і підсумував. — Мені це нагадує людей в захисному спецодязі та вантажівки, що проводять дезінфекцію вулицями міста з метою психологічного впливу та нагнітання».

Просмотров: (162)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *