У Волинській єпархії дві гонимі парафії відзначили престольне свято у власних храмах

14 жовтня 2020 року, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, на Волині гонима релігійна громада села Годомичі Старосільського благочиння відзначила престольне свято у переобладнаній під храм хатині, а парафія села Веселе Білостоцького благочиння вперше молилася у новозбудованому храмі. Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії.

У селі Годомичі Божественну літургію очолив місцевий благочинний прот. Петро Бугайчук, якому співслужили настоятель місцевої громади священник Іоанн Шкабура та клірики єпархії.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та за єдність православних християн. Опісля Божественної літургії відбувся хресний хід.

Зауважимо, під час сумнозвісних подій минулого року православна громада села Годомичі  залишилася без храму, однак зберегла своє існування. Віряни не розійшлись, а згуртувались навколо свого пастиря, разом з яким певний час молились в одній із хатин прихожан, а від недавна вже у тимчасовому храмі.

Отець благочинний подякував отцю настоятелю та прихожанам за терпіння та працю, яку вони у не прості часи несуть без нарікання, та привітав усіх з престольним святом.

Своєю чергою, отець Іоанн подякував собору священства, усім прихожанам та гостям за підтримку і розділену радість свята. Батюшка з громадою подякував усім, хто допоміг громаді нині бути на своєму місці! Адже якби не радикальні дії певних людей, віряни б сьогодні не змогли б настільки сильно зрозуміти цінність молитви, віри, Божої опіки, розуміння і підтримки між нами в громаді.

У селі Веселе всенічне бдіння у день свята очолив настоятель Свято-Казанського храму с. Озденіж ієромонах Кирил (Видрич). Святкову Божественну літургію — настоятель місцевої громади прот. Миколай Іллюк, якому співслужили клірики єпархії.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та за єдність православних християн. Опісля Божественної літургії відбувся хресний хід.

Під час подій минулого року православна громада села Веселе залишилася без храму, однак зберегла своє існування. За досить короткий час віряни зуміли збудувати новий храм, де віднині й будуть звершуватися богослужіння.

Просмотров: (41)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *