Представники «ПЦУ» намагаються обманним шляхом заволодіти храмом, який не змогли захопити

Прихильники «ПЦУ» села Галинівка Володимир-Волинського району Волинської області шляхом публікації в ЗМІ неправдивого провокаційного оголошення про нібито визнання недієвим «втраченого статуту» релігійної громади на честь прп. Сергія Радонезького УПЦ намагаються заволодіти храмом УПЦ. Про це повідомили в пресслужбі Володимир-Волинської єпархії.

«До яких тільки брудних способів не вдаються представники новоутвореної “ПЦУ”, щоб заволодіти храмами, які на законних правах належать релігійним громадам Української Православної Церкви! Коли рейдерським натиском їм не вдається відвоювати храм, вони намагаються “захопити” юридичне право на володіння церковною спорудою з усім її майном. Тоді в хід іде безсоромна брехня, яка тиражується  засобами масової інформації в тисячах примірників», – наголосили в єпархії.

Зокрема з подачі представників «ПЦУ» в номері обласної газети «Волинь» від 13 жовтня 2020 року було опубліковано оголошення наступного змісту: «Втрачений статут релігійної організації “Релігійна громада Преподобного Сергія Радонезького Української Православної Церкви”, який зареєстрований розпорядженням голови Волинської ОДА від 15.04.2017 року за №12, вважати недійсним».

Як пояснили в пресслужбі Володимир-Волинської єпархії, по-перше, ця провокаційна публікація не відповідає дійсності, а по-друге, таким чином «тихі рейдери» сподіваються отримати у свої руки новий статут і в такий спосіб начебто юридично підтвердити свої права на храм.

Причому, як підкреслили в єпархії, настоятель Галинівської церкви протоієрей Юрій Татунчак запевняє, що всі документи, які посвідчують право власності сільської релігійної громади  на храмову споруду і приватизовану церковну ділянку землі, в повному порядку.

«Статут нікуди не зникав. На що ж тоді сподіваються представники “ПЦУ”? Може, на те, що поки органи правозахисту, до яких відразу ж звернулися постійні парафіяни Галинівської церкви, прочитавши неправдиве оголошення в газеті “Волинь”, будуть розбиратися, чий статут “правдивіший”, рейдерам, за підтримки співчутливих можновладців, дивись, і вдасться привласнити храм в селі Галинівка?А як же тоді бути з Правдою? Адже вона незнищенна. Вона рано чи пізно заявить про себе з повною силою», – підсумували у Володимир-Волинській єпархії.

4 жовтня 2020 року представники «ПЦУ» чинили спробу  захоплення храму УПЦ на честь прп. Сергія Радонезького в селі Галинівка. Священники та віряни молитовно відстояли храм, та після рейдери повісили на нього свої замки.

Просмотров: (7)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *