Після 2 років судових розглядів, Одеській єпархії передали приміщення для богослужінь у Чорноморську

Іллічівський міський суд Одеської області ухвалив рішення про передачу приміщення колишнього Будинку культури рибколгоспу м. Чорноморська Одеської області, де двадцять років молилися віруючі Свято-Покровської парафії, у власність Одеської єпархії. Віруючих намагалися виселити, судові тяжби тривали близько двох років. Про це повідомляє chernomorsk.news.

«Раніше приміщення, в якому ми сьогодні перебуваємо, було Палацом культури Бугово, належало колгоспу «Мрія». Досить тривалий час ситуація була неясна. Прихід повинен був звільнити його. Зараз ця будівля оформлена і передано на баланс Одеської єпархії», – розповів Благочинний Овідіопольського округу, протоієрей Олександр Бойко під час богослужіння 14 жовтня.

Видання пише, що саме він взяв на себе ініціативу оформити передачу приміщення Одеської єпархії.

«Господь так поклав нам на серце з моєю дружиною матінкою Наталією, що ми вирішили пожертвувати своєю нерухомістю в обмін на те, щоб приміщення залишилося за єпархією», – поділився священник.

Спільними зусиллями благодійників, священнослужителів та адвокатів досягнуто повне взаєморозуміння з колишнім власником Ларисою Бурлаченко і судом було затверджено мирову угоду.

«Суперечка врегульована, мирова угода затверджена судом, 04.09.2020 року до реєстру внесено зміни, і на сьогодні будівля на Олександрійській, 66 знаходиться у власності Одеської єпархії УПЦ», – підтвердила юристконсульт Одеської єпархії УПЦ, адвокат Оксана Колотенко.

Священнослужителі відзначили, що в розв’язання даного питання значне сприяння надав президент Української асоціації промисловців і підприємців, кандидат в мери Чорноморська Юрій Крук, а також митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

Повідомляється, що суперечка виникла два роки тому через третю сторону, яка не була представником православної громади, а також не мала права на приміщення.

Представник власника приміщення Олег Клименко уточнив: «Ця ситуація могла б вирішитися набагато раніше, якби не втручання третьої сторони. Ми з єпархією прийшли до консенсусу, але через цих людей судові розгляди тривали 2 роки, борючись незрозуміло з ким і навіщо».

Просмотров: (19)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *