У Скобелці Волинської єпархії освятили храм, який побудували замість захопленого “ПЦУ”

27 жовтня 2020 року з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, єпископ Афанасій освятив престол і звершив першу Божественну Літургію у Свято-Миколаївській парафії села Скобелка Горохівського району Волинської області. Церкву побудували замість захопленої представниками «ПЦУ» за чотири місяці. Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії.

Владиці співслужили благочинний Горохівського округу протоієрей Валерій Пилипчук, настоятель ієрей Назарій Філіпович і духовенство Волинської, Рівненської, Київської єпархій.

Минулого року релігійна громада села Скобелка залишилася без храму, однак зберегла своє існування. Менш як пів року тому віряни розпочали будівництво нової церкви, де віднині й будуть звершуватися богослужіння.

«Позбавлені храму, але не віри, відірвані були від стін храму попереднього, але лишилися з Господом, замість земного – обрали духовне. Чимало трудів було зроблено для того, щоб в маленькому селі повстав новий храм. Довелося пройти безліч спокус і випробувань, які увінчалися спільним духовним піднесенням і торжеством. З допомогою благодійників, наполегливою працею настоятеля ієрея Назарія, всіх парафіян, від маленького до найстаршого, які доклали безліч зусиль при будівництві храму, який є свідченням істини чистоти Святого Православ’я», — йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Після завершення богослужіння владика привітав парафіян з освяченням храму, настоятель подякував владиці та всім присутнім за спільну молитву. Парафіяни привітали настоятеля з Днем Ангела і ювілеєм — 30-річчям. Після чого відбулася спільна трапеза.

Як розповів у коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ ієрей Назарій Філіпович, завдяки парафіянам та небайдужим людям, новий храм був зведений за чотири місяці.

«Після того, як представники “ПЦУ” захопили церкву, з часом вони позбавили нас і церковного будинку, який став місцем для молитви.  Увесь цей час ми звершували богослужіння в будинках парафіян. А в липні цього року почали будувати новий храм», — сказав священнослужитель.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *