Мінкульт не дав дозвіл УПЦ на проведення богослужіння у Софії Київській (відео)

Міністерство культури України відмовило Українській Православній Церкві в проведенні богослужіння на території Національного заповідника «Софія Київська». Чиновники обґрунтували свою відмову  пандемією коронавірусу. Про це розповів Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у коментарі ЗМІ під час відкриття виставки «Українська Православна Церква в служінні Богу і людям» 27 жовтня 2020 року.

Виставка присвячена 30-річчю дарування Грамоти Святішого Патріарха Алексія II про незалежність і самостійність УПЦ в управлінні, яка була вручена в соборі Святої Софії 28 жовтня 1990 року.

«Напередодні ми звернулися до Міністерства культури, щоб нам дозволили завтра відслужити молебень чи інше богослужіння (у «Софії Київській» – ред.). На жаль ми отримали відмову. Це було аргументовано тим, що відбувається пандемія», – сказав митрополит Антоній.

Проте, як зазначив ієрарх, якщо був би дозвіл звершити богослужіння у «Софії Київській», то в Українській Православній Церкві змогли б дотриматися усіх медичних вимог щодо безпеки.

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звернув увагу на факт втручання минулої влади у релігійне життя, активну участь у створенні так званої “ПЦУ” та всіляке сприяння цій структурі. «Коли було прийнято рішення про створення “СЦУ/ПЦУ”, це все відбувалося у великій Святині», – нагадав він.

На переконання ієрарха, відмова надати дозвіл на богослужіння УПЦ свідчить про те, що у нинішньої влади збереглося двояке ставлення до релігійних організацій. «На жаль, хоча влада і змінилася, але ставлення до Української Православної Церкви не змінилося», – підсумував Керуючий справами УПЦ.

Просмотров: (6)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *