У селі Клепачів прихильники “ПЦУ” «взяли на приціл» будинок священника УПЦ

10 листопада 2020 року настоятель Свято-Іллінської громади УПЦ села Клепачів Ківерцівського району Волинської області отець Володимир Тихонюк опублікував у себе в Facebook фото з соціальних мереж, на якому один з прихильників “ПЦУ” позує з вогнепальною зброєю, наведеною з території храму на будинок священника. Про це повідомляє сайт СПЖ.

Нагадаємо, Свято-Іллінський храм у Клепачеві був захоплений навесні 2019 року відразу після перереєстрації владою релігійної громади УПЦ на користь “ПЦУ”. Починаючи з цього часу, вірна канонічній Церкві громада проводить богослужіння в пристосованому для цього приміщенні.

«Нещодавно мені в соцмережі Фейсбук трапилося таке фото, на якому зображено те, як направляють зброю на будинок, який будується моєю родиною… все б нічого, тільки чому зброя біля храму в день Покрови?

Що тут скажеш?.. Вважаю, що в наш непростий для рідної України час тримати зброю в руках мають право ті люди, які не на словах, а на ділі захищають її територіальну цілісність і мир у нашому волинському краї, а не ті, кого, прошу вибачення, можна назвати “диванними патріотами”, що намагаються воювати з мирними і беззахисними людьми, які хочуть одного – спокійно молитися Богу в першу чергу за мир та процвітання своєї батьківщини», – прокоментував ситуацію священник.

Він нагадав, що Христос заповідав любити своїх ворогів і молитися за гонителів.

«Чесно кажучи, це непросто, але від душі жаліючи тих героїв, які зображені на даному фото, щиро прошу в милосердного Господа спокою для їхніх понівечених злістю і ненавистю до своїх єдиновірних і єдинокровних братів і сестер душ і сердець», – зазначив отець Володимир.

За його словами, він, хвилюючись за безпеку своєї родини, змушений був опублікувати цей пост, оскільки для сучасної поліції такого роду фото не є доказом замаху на життя людини».

9 березня 2019 року прихильники ПЦУ здійснили рейдерський напад на Свято-Іллінський храм у селі Клепачів Ківерцівського району. Перед цим, 7 березня, парафія була незаконно перереєстрована в “ПЦУ”, всупереч рішенню релігійної громади залишитися в лоні канонічної Церкви під Предстоятельством Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *