Волинський ієрарх відвідав парафію Берестечка, яка після захоплення храму не припинила свого існування

У Волинській єпархії гнана Свято-Троїцька громада м. Берестечко, яка після захоплення храму навпаки згуртувалася та в короткий термін побудувала невеличкий домовий храм, і сьогодні збирається разом на молитву.

15 листопада 2020 року вікарний архієрей Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому домовому храмі гнаної релігійної громади м. Берестечка, зведеному парафією в короткий термін замість захопленого. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового Православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Крім того, була піднесена заупокійна молитва за жертв дорожньо-транспортних пригод.

Опісля відпусту архіпастир звернувся до парафіян зі словом втіхи та проповіді, порівнюючи нинішній час випробувань з гоніннями, з якими протягом усієї історії стикається Православна Церква. Владика наголосив, що багато гонителів думали, що впораються з християнами, але не знали вони, що гонять не людей, а самого Бога, який є в кожному християнському серці. А Бога перемогти неможливо.

Потім владика благословив усіх присутніх та сказав завжди пам’ятати, що з нами Бог, з нами правда та любов.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року активісти «ПЦУ» зрізали замки на дверях Свято-Троїцького собору УПЦ м. Берестечко. Представники громади УПЦ – законного користувача споруди – не стали входити до приміщення, однак зафіксували на відео все, що відбувалось. 

Просмотров: (8)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *