Парафія Малої Любаші просить допомоги збудувати храм замість захопленого

Православні віряни села Мала Любаша Костопільського району Рівненської області, які вже майже два роки моляться в невеликому будинку свого настоятеля, вирішили побудувати новий храм УПЦ і звертаються за допомогою до всіх небайдужих, повідомляє сайт СПЖ.

Колишній Свято-Покровський храм парафіяни втратили у 2019 році, після незаконної перереєстрації релігійної громади в “ПЦУ”, проведеної на підставі голосування територіальної громади.

Відтоді віряни збираються на богослужіння в будинку свого настоятеля, протоієрея Олексія Онищука.

«Тоді ми з матінкою вирішили звільнити дві кімнати у власному будинку і облаштувати їх під домову церкву, – розповів священник. – Але ми не думали, що це так надовго затягнеться, планували просити в сільській раді земельну ділянку і почати будуватися».

Однак, пояснив він, місцеві чиновники відповіли релігійній громаді УПЦ категоричною відмовою.

«У нас троє дітей, молодший син – інвалід, пересувається на милицях, – поділився протоієрей. – Вже два роки ми тулимося в двох невеликих кімнатах. Всі троє хлопчиків сплять на одному дивані. Нелегко також поєднувати богослужбове життя і навчальний процес молодшого сина-інваліда, який навчається дома. Буває так, що в будні у нас служба, а до сина вчителі приходять».

Враховуючи всю складність ситуації, віряни Української Православної Церкви прийняли рішення придбати земельну ділянку під будівництво нового храму і почали збір коштів.

Оскільки село Мала Любаша розташоване поруч з райцентром, вартість землі за 10 соток може досягати понад 150 тисяч гривень, у зв’язку з чим релігійна громада просить усіх небайдужих допомогти фінансово і, звичайно, молитовно.

Охочі долучитися до доброї справи можуть перерахувати пожертвування на карту настоятеля: ПриватБанк 5168 7554 4956 8076 (Онищук Олексій Анатолійович).

Нагадаємо, 11 лютого 2020 року релігійна громада УПЦ села Мала Любаша через суд зобов’язала правоохоронців зареєструвати правопорушення місцевої влади у зв’язку з незаконним переведенням їхнього храму в “ПЦУ”.

Просмотров: (40)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *