У с. Птича звершили першу Літургію в домовому храмі, обладнаному замість захопленого «ПЦУ»

3 грудня 2020 року, напередодні свята Введення, віруючі УПЦ села Птича Дубенського району Рівненської області молилися за першою Літургією в домовій церкві, обладнаній замість захопленої представниками «ПЦУ». Про це повідомляє сайт СПЖ.

Святкове богослужіння очолив секретар Рівненської єпархії протоієрей Олександр Єгоров у співслужінні численного духовенства.

На перше богослужіння зібралася велика кількість віруючих із сусідніх сіл. До придбання нового домового храму служби проходили в гаражі колишнього настоятеля протоієрея Миколая Сисонюка. Від гаража хресний хід пройшов до домового храму.

Приміщення під домовий храм було придбано на гроші благодійника, який захотів залишитися невідомим.

Настоятель Свято-Успенської парафії села Птича протоієрей Григорій Стадник зазначив, що той шлях, який релігійна громада УПЦ пройшла за шість років після захоплення храму, можна порівняти з блуканням євреїв по пустелі в пошуках Землі обітованої.

«Сорок років Господь водив євреїв по пустелі, яку можна було пройти за кілька днів, так і нас кілька сотень метрів відділяло від цього храму, а довгих шість років нам потрібно було йти, щоб дістатися до нашої обітованої землі», – розповів священник.

Перед Літургією прочитали молитву на освячення будівлі та окропили її святою водою. У найближчих планах релігійної громади УПЦ села Птича будівництво нового храму.

«Ось коли тут виростуть стіни храму, тоді ви відчуєте ще більшу радість, ніж сьогодні, а поки вас Господь випробував, наскільки ви тверді у своїй вірі: шість років стояння на морозі, численні суди, неодноразові захоплення і нічні чергування, думаю, іспит ви здали успішно», – подякував віруючим за стійкість і мужність секретар Рівненської єпархії протоієрей Олександр Єгоров.

Атмосфера цього дня під час першої спільної молитви у мирі, теплі й спокої, вражала до тремтіння, зазначив протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійних врегулювань при Рівненській єпархії УПЦ.

«Усі священники зі мною погодилися, що сьогодні були особливі відчуття під час Літургії — тиха радість. І ви її заслужили, бо вашими молитвами і вашими працями запанував конфесійний мир в єпархії, ви своєю мужністю і єдністю, тримаючи оборону церкви, показали готовність всім відстоювати своє право на віру», – подякував віруючим священник.

Нагадаємо, що захоплення храму в селі Птича сталося 4 квітня 2019 року біля 20.00 годин. Послідовники «ПЦУ» в присутності поліції зрізали болгаркою замки на дверях опечатаного храму і похвалилися своїм захопленням в соцмережах.

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *