У Бужанці Черкаської області розслідують незаконне переведення парафії УПЦ в “ПЦУ”

У селі Бужанка Лисянського району Черкаської області, в рамках розслідування справи про фальсифікацію документів при «переведенні» місцевої релігійної громади УПЦ в іншу юрисдикцію, слідчі фіскальної служби опитали прихильників “ПЦУ”. Як повідомив ресурс «Вісті Черкащини», в сільське поліцейське відділення прийшли «десятки людей, членів релігійної громади місцевої православної церкви», передає сайт СПЖ.

«Нас покликали сюди, щоб дати свідчення слідчим фіскальної служби області згідно  з заявою в обласну прокуратуру ієрея Василя Яводчака про нібито незаконні дії з нашого боку щодо переходу громади в ПЦУ, – навів ресурс коментарі прихильників “ПЦУ”. – Приїхали аж 5 слідчих, які розпитують, чи дійсно було зібрання громади, чи вибирали голову, секретаря, як голосували, хто ставив підписи. Словом, дивні запитання. Адже все це можна побачити в протоколах. Вважаємо це чиєюсь замовною акцією».

В інтернет-виданні уточнили, що «у Бужанці парафіяни місцевої православної церкви Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Московського Патріархату в минулому році, на загальних зборах переважною більшістю голосів прийняли рішення про перехід у Православну Церкву України. У Черкаську ОДА був поданий статут зі змінами та доповненнями, і після детального вивчення документів тодішній голова облдержадміністрації Ігор Шевченко підписав рішення про перереєстрацію громади».

СПЖ звернулася за коментарем до клірика Уманської єпархії УПЦ, настоятеля храму на честь Віри, Надії, Любові та матері їх Софії села Бужанка священника Василя Яводчака.

Священнослужитель підтвердив, що дійсно звернувся до фіскальної служби, оскільки «переведення» громади в “ПЦУ” було незаконним і супроводжувалося підробкою документів.

«В даний час відкрито два кримінальні провадження за підробку документів, – розповів отець Василь. – Я звернувся в фіскальну службу щодо того, що державному реєстратору були подані підроблені документи. У зв’язку з цим і приїжджали слідчі в село».

На це, за словами священнослужителя, прихильники “ПЦУ” відреагували досить агресивно.

«Мене заблокували, не давали проїхати. Крики, виски – як завжди. Погрожували, але я все це спокійно пережив», – додав отець Василь.

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *