Чоловік, який назвав себе «посланцем» Бога, влаштував погром у храмі Дніпра

24 грудня 2020 року пенсіонер, який назвав себе «посланцем» Бога влаштував погром в Благовіщенському храмі УПЦ у Дніпрі. Про це повідомляє видання «Днепр Вечерний».

Зазначається, що о 12.30 в церкву зайшов пенсіонер і з криками, що він «посланець» Бога, став перевертати свічники, аналой, кидати на підлогу ікони й погрожувати оточуючим.

Він скинув на підлогу три ікони, на одній розбилося скло, у двох пошкоджений кіот. На щастя, великого збитку церкві йому нанести не вдалося, повідомив настоятель храму протоієрей Василій Синюк.

Співробітники храму спочатку викликали охорону, яка зупинила погромника, а незабаром приїхали співробітники поліції, які встановили особу дебошира. Ним виявився 70-річний пенсіонер, який приїхав в храм здалеку, з сел. Ювілейне. Було встановлено, що раніше він зареєстрував рушницю і пістолет, але при собі зброї не мав. Погромник також стверджує, що на обліку у психіатра не перебуває.

«Цієї неадекватної людини у нас раніше ніхто не бачив. На мій погляд, причиною такого вчинку могло стати культивування останнім часом в ЗМІ та суспільстві нетерпимості, ворожості, що згубно впливає на слабкі душі», – зазначив священник.

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *