Відкрито близько 250 кримінальних проваджень – Голова Юридичного відділу УПЦ під час брифінгу

Подано близько 400 позовів, за якими відкрили близько 250 кримінальних проваджень щодо незаконних захоплень релігійних громад і храмів. Про це сказав глава Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов на брифінгу в рамках З’їзду представників захоплених храмів УПЦ. Відео з брифінгу опублікували на YouTube-каналі «Перший козацький».

Протоієрей Олександр підкреслив, що дуже важко боротися правовими або юридичними методами в тій ситуації, яка має у своїй основі політичне підґрунтя. Тому, на жаль, розгляд справ про захоплення храмів і громад просувається повільно, а в деяких випадках суди навіть не підійшли до розгляду справи по суті, зазначив глава Юридичного відділу УПЦ.

Отець Олександр пояснив, що такий стан справ склався через певну позицію Верховного суду та інших судових органів, які досі сперечаються про те, який суд має розглядати позови УПЦ.

«Є ряд позовів, які дійшли до Верховного суду, і зараз ми очікуємо остаточного рішення про те, який суд нарешті буде розглядати наші справи», – сказав він.

За матеріалами СПЖ 

Просмотров: (19)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *