У Центрі інформбезпеки розповіли про ставлення до УПЦ, назвавши «впливи і завдання Московського Патріархату»

Керівник новоствореного при Міністерстві культури та інформаційної політики Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ) Любов Цибульська в інтерв’ю Укрінформу розповіла про «впливи і завдання Московського Патріархату» в Україні. Глава нового держоргану по боротьбі з інформаційними загрозами Любов Цибульська переконана, що Церква – «потужний інструмент гібридної війни Росії проти України».

«Я переконана, що Московський Патріархат – це такий великий проект з поширення “русского міра”, потужний інструмент у гібридній війні Росії проти України. Про це потрібно говорити», – сказала глава нового держоргану, в завдання якого входить боротьба з фейками і просування українських наративів у комунікаційній сфері.

На думку Цибульської, «Московський Патріархат поширює тези російської пропаганди», а його основне завдання – «утримати якомога більше людей в інформаційній, культурній, політичній орбіті країни-агресора.

«І ці завдання ніяк не збігаються з рухом сучасної України», – підкреслила вона.

Відзначимо, що в березні 2021 року в Україні з’явилося відразу два схожих Центри, які покликані зміцнювати інформбезпеку країни»: Центр стратегічних комунікацій і інформбезпеки при Мінкульті і Центр із протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони (РНБО).

Нові Центри, як зазначила Цибульська, «на 100% партнери» і будуть тісно співпрацювати. Так, для боротьби з інформаційними загрозами вони збираються запустити спільний онлайн-ресурс, який, зокрема, буде приділяти увагу і «ієрархії впливів Московського Патріархату».

За матеріалами сайту СПЖ

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *