«Слуга народу» С. Юраш просуває закон про капеланство з благословення “ПЦУ”

Депутат від партії «Слуга народу» Святослав Юраш на своїй сторінці у Facebook розповів про підготовку законопроекту про капеланство в ЗСУ, а також про обговорення документу з представниками “ПЦУ” та отриманням благословення від очільника цієї структури.

Народний обранець повідомив, що за запитом ВРЦіРО звернувся до глави Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича для початку процесу створення закону «Про Службу військового капеланства» (№ 4626).

«Разом представляли і не один раз проект цього законопроекту перед Вічною Раду (ВРЦіРО), яку зараз веде Блаженніший Святослав та Українська Греко-Католицька Церква – Ukrainian Greek Catholic Church, що зайняли впевнену позицію і у творінні й відстоюванні цього закону. Закріпили сим візитом до рідної Православна Церква України, де Блаженніший Митрополит Епіфаній благословив та настановив нас на працю у твореннні української духовної інституції», – написав Юраш (збережено граматику і стиль оригінальної публікації).

Нагадаємо, релігійні експерти звертають увагу на те, що зареєстрований проект Закону “Про Службу військового капеланства” № 4626 має дискримінаційний характер щодо військовослужбовців — віруючих Української Православної Церкви. Їх планують позбавити душпастирської опіки з боку священнослужителів своєї Церкви. 

Просмотров: (8)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *